Jesienny gulasz

Podwójna pierś z kurczaka, czerwona papryka, żółta papryka, nieduża kapusta pekińska, cebula, 3 ząbki czosnku, szklanka bulionu drobiowego z kostki, 6 pieczarek, łyżka koncentratu pomidorowego, łyżka mąki, pieprz, sól, 3 łyżki oleju

1. Umyte mięso osuszyć, pokroić w dużą kostkę, posypać lekko mąką i obsmażyć na oleju. Odłożyć.
2. Na pozostałym na patelni tłuszczu podsmażyć pokrojoną w ósemki cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Chwile dusić. Doprawić solą i pieprzem.
3. Papryki oczyścić usuwając gniazda nasienne, miąższ pokroić w kostkę, dodać do cebuli z czosnkiem i pieczarkami, dusić 5 minut, dodać poszatkowaną w paski kapustę pekińską, dusić kilka minut, warzywa powinny pozostać chrupiące.
4. Do warzyw dodać mięso, chwilę razem podgrzewać, doprawić w razie potrzeby solą i pieprzem