Duszone kotlety cielęce

80 dag mięsa cielęcego na sznycle, ząbek czosnku, 2 łyżki tartej bułki, mała posiekana cebula, łyżka posiekanej zielonej pietruszki, 2 jajka, 4 łyżki wytrawnego białego wina, sól

1. Mieso pokroić w plasterki, każdy zbić formując owalne kotlety, posypać solą i pieprzem.
2. Panierować kotlety w rozbitym jajku i tartej bułce, smażyć na rozgrzanej oliwie na złoto, po czym przełożyć do szerokiego garnka.
3. Na pozostałej oliwie poddusić posiekana cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i zieloną pietruszkę.
4. cebule z czosnkiem i pietruszką przełożyć do garnka z kotletami, wlać wino i 1-2 łyżki wody. Dusić razem około 15 minut.