Filety z flądry pod serem

4 filety z flądry, szklanka bulionu warzywnego z kostki, 15 dag pieczarek, cebula , łyżka masła, pół szklanki gęstego soku pomidorowego, szklanka startego sera podlaskiego, szczypta świeżego lub suszonego estragonu, sól, pieprz, 3 łyżki soku cytrynowego

1. Ryby umyć, obgotować 2 minuty we wrzącym bulionie warzywnym, wyjąć z garnka przy pomocy łyżki cedzakowej i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Skropić sokiem cytrynowym.
2. Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekaną drobno cebulę i zeszklić, dodać pokrojone w plasterki uprzednio umyte pieczarki i chwilę dusić, doprawić solą i pieprzem.
3. Na podgotowanych kawałkach ryby poukładać pieczarki, polać gęstym sosem pomidorowymi posypać startym serem.
4. W piekarniku nagrzanym do 190 °C zapiekać rybę15 minut.