Kotlety drobiowe oryginalne

50 dag piersi z kurczaka,2 żółtka,2 łyżki posiekanej świeżej kolendry,3 łyżki oleju, najlepiej sezamowego,2 szalotki, pół czerwonej papryki,2 ząbki czosnku, łyżeczka z czubem startego świeżego imbiru
Do panierowania: łyżka sezamu

1.Szalotki posiekać ,paprykę pokroić w drobną kostkę , czosnek przecisnąć przez praskę.
2.Na rozgrzanej łyżce oleju zeszklić cebulę i czosnek, dodać paprykę oraz imbir. Ostudzić.
3.Mięso zmielić w maszynce do mięsa, dodać żółtka, kolendrę oraz podsmażone warzywa, wymieszać i pod przykryciem wstawić do lodówki na co najmniej pół godziny.
4.Wyjęte z lodówki mięso formować natłuszczonymi dłońmi w kształtne, owalne kotleciki, panierować w sezamie i smażyć na pozostałym oleju sezamowym na rumiano.