Dorsz na parze

4 porcje filetu z dorsza, szczypta soli czosnkowej, szczypta pieprzu ziołowego (gotowej mieszanki dostępnej w sklepach) 15 dag pieczarek, cebula, łyżka oleju, 2 łyżeczki soku z cytryny, 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki, sól

1. Posiekać cebulę, podsmażyć na oleju, dodać posiekane pieczarki i chwilę dusić, doprawić solą.
2. Filety z dorsza skropić cytryną, podzielić wzdłuż na połówki, zwinąć w niezbyt ścisły rulonik i spiąć wykałaczką. W środek ruloników włożyć łyżeczką podsmażone pieczarki, posypać ruloniki solą czosnkową i pieprzem ziołowym, posypać siekaną zieloną pietruszką.
3. Umieścic ruloniki nad wrzącą w naczyniu do gotowania na parze wodą i gotować około 12-15 minut.
Uwaga: można także ruloniki zapakować w folię aluminiową i upiec w piekarniku.