Zupa szczawiowa z grzankami
Słoiczek konserwowego szczawiu, 6 szklanek rosołu warzywnego z kostki, 3 łyżki masła, 3 łyżki mąki, pół szklanki śmietany 18-proc., 2-4 jaja, 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki, szklanka pokrojonej w kostkę bułki, 2 łyżki masła
1. W garnku rozpuścić masło, dodać mąkę a kiedy zasmażka spieni się i zbieleje dodać rosół warzywny, chwilę gotować mieszając, dodać szczaw, śmietanę i doprawić solą i pieprzem.
2. Ugotować jaja na twardo.
3. Bułkę zrumienić na suchej patelni, dodać masło, wymieszać.
4. Zupę podawać posypaną siekaną zieloną pietruszką z dodatkiem posiekanych jaj i grzanek.
Komentarze
Jestem właścicielem pomysłu Kaszi. Wszystko co z kasz bardzo mnie interesuje. Zgotowałem, zjadłem, jest bardzo,bardzo Ok. Andrzej Zamojski 795-62-48-43
Szanowny Panie Andrzeju,
mile połechtała nas Pańska opinia. Jadłem kaszi i pisałem o tym pomyśle w moim blogu „Gotuj się!” w „Polityce” internetowej. Oczywiście pisałem z zachwytem. Obydwoje z żoną jesteśmy miłośnikami kasz i często dajemy temu wyraz w naszych książkach. Polskie kasze bowiem to ewenement w skali Europy. Mamy czym chwalić się.
Witam Panią Barbarę i pana Piotra.
Czytałem o Kaszi w Polityce z satysfakcją.Dzięki.
Ewaluuje ONO w:/?/ na zimno, gorąco, dla dzieci,
młodzieży i dorosłych..
Pisze Pan „mamy się czym chwalić”-OK
Proponuję stworzyć w zdrowym żywieniu zgodnym z naturą szlak „kaszi z polskich Kasz” .. to niech Nas chwalą!!!
Pozostaję do dyspozycji FANÓW kasz. fundacja@kaszi.eu