Babeczki z dżemem

Na ciasto: 2 niepełne szklanki mąki, 3 jaja, niepełna szklanka cukru pudru, 2/3 kostki masła
Do posmarowania foremek na babki: 2 łyżki masła
Jako nadzienie: pól słoika dżemu śliwkowego lub powideł
Na masę serową:25 dag sera trzykrotnie mielonego, jajko, łyżka śmietany, łyżka cukru, cukier waniliowy

1. Jaja ubić z cukrem pudrem na pulchna masę (najlepiej mikserem), dodać do mąki wraz z pokrojonym na kawałki masłem. Zagnieść ciasto, w foliowej torebce umieścić je w lodówce na godzinę.
2. Po godzinie rozwałkować ciasto i wylepić nim posmarowane dokładnie masłem foremki na babki. Ponakłuwać dno babeczek widelcem.
3. Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C i piec babeczki mniej więcej 10 minut, do momentu, kiedy się zrumienią.
4. Zmiksowac ser z jajkiem, cukrem i cukrem waniliowym.
5. Do upieczonych babeczek na dno wkładać łyżeczkę dżemu lub powideł, nakrywać masą serową.
6. Piekarnik nagrzać do 200°C i zapiekać w nim babeczki kolejne 10 minut.
7. Babeczki wyjmować jeszcze lekko ciepłe z foremek.