Lazania z kurczakiem

50 dag filetów z kurczęcej piersi, żółta, zielona i czerwona papryka, nieduży brokuł, niewielka cukinia, 10 dag mozzarelli, puszka pomidorów w soku, 4 łyżki oliwy, kostka bulionu warzywnego, 2 ząbki czosnku, bazylia, oregano, sól, pieprz, starta gałka muszkatołowa
Na beszamel :2 łyżki masła, 2 łyżki mąki, 2 szklanki mleka,
Opakowanie płatów latanii

1. Przygotować warzywa: pokroić w kostkę wszystkie papryki, brokuł podzielić na maleńkie cząstki, cukinię pokroić plasterki.
2. Pokroić mięso w niedużą kostkę.
3. Rozgrzać na dużej patelni oliwę, dodać posiekana cebulę, zeszklić. Dodać mięso i podsmażyć, dodać przeciśnięty czosnek, a po chwili paprykę, brokuły i cukinię. Smażyć 3 minuty.
4. Zmiksować pomidory, dodać rozpuszczona w szklance wody kostkę bulionu. Wymieszać. Połowę sosu wlać do warzyw na patelni, doprawić solą i pieprzem oraz ziołami. Dusić 10 minut. Drugą połowę sosu odstawić.
5W garnku rozpuścić masło, dodać mąkę, a kiedy spieni się i zbieleje wlać mieszając mleko. Kiedy sos zacznie gęstnieć odstawić, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
6. W naczyniu do lazanii na dnie rozprowadzić kilka łyżek beszamelu, ułożyć na nim surowe płaty lazanii, na nich warstwę farszu warzywno ?kurczęcego, następnie pokrojoną w plasterki mozzarellę i znów beszamel, farsz, mozzarella- aż do wyczerpania się składników. Ostatnią warstwa powinien być rozprowadzony na wierzchu sos pomidorowy.