Sałatka z ryżem, kurczakiem i żółtym serem

2 woreczki (100-gramowe) ryżu, podwójna pierś z kurczaka, 3 łyżki oleju, 15 dag żółtego sera w plasterkach, czerwona papryka, pół zielonej papryki, mała (200-gramowa) puszeczka kukurydzy, pół puszki ananasa w kawałkach, łyżka posiekanego szczypiorku, sól, pieprz, łyżeczka słodkiej mielonej papryki, łyżka majonezu i łyżka oliwy z oliwek

1. Ugotować ryż według przepisu na opakowaniu, osączyć, wysypać do dużej miski, rozgarniać podczas studzenia widelcem.
2. Pierś z kurczaka pokroić w plasterki, posypać solą, pieprzem i papryką, usmażyć na oleju.
3. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić drobną kosteczkę, plasterki sera pokroić także w kosteczkę, ananasy poprzekrawać na drobniejsze kawałki.
4. Wymieszać wszystkie składniki, dodać majonez i oliwę, doprawić solą i pieprzem, starannie wymieszać.