Niezwykły omlet dla smakosza

2 ziemniaki, bardzo mała cukinia, marchew, 2 dymki, ok. 10 – 20 dag polędwicy wołowej, łyżka mąki, 2 łyżki oleju, 4 jaja, 2 łyżki mleka, pół szklanki startego żółtego sera, sól, pieprz

1. Ziemniaki, cukinię i marchew pokroić w kostkę, dymki posiekać, obgotować we wrzątku około 5 minut, odsączyć.
2. Mięso pokroić w cienkie paseczki, posypać lekko mąką.
3. Na patelni rozgrzać olej, zrumienić mięso, dodać warzywa i wymieszać.
4. Roztrzepać jaja z mlekiem, startym żółtym serem, solą i pieprzem.
5. Wylać masę jajeczną na podsmażone mięso z warzywami i pod przykryciem smażyć omlet około 10 minut.