Krem z groszku inaczej

Ok.50 dag zielonego groszku(może być mrożony),2 szalotki, łyżka masła, 4 szklanki bulionu warzywnego z kostki, pół szklanki śmietany, łyżka mąki, sok z cytryny, sól, pieprz i cukier do smaku, garść strączków groszku cukrowego,4 gałązki świeżej mięty.
Na grzanki : 4 kromki czerstwego chleba, 2 łyżki oliwy

1.Posiekana szalotkę zeszklić na maśle, dodać groszek zielony oraz strączki groszku cukrowego, miętę i bulion. Gotować 10minut.
2.Po wyjęciu gałązek mięty i strączków groszku cukrowego pozostała zupę zmiksować.
3.Śmietane wymieszać z mąką, dodać do zupy ,zagotować i doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem oraz sokiem z cytryny.
4.Chleb pokroić w kostkę , ułożyć na blaszce, skropić oliwą i podpiec 5-6 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st C.
5.Porozlewać zupę do talerzy, przybrać strączkami groszku cukrowego, grzanki podać osobno.