Curry z mięsa mielonego

Ok. pół kg mielonego mięsa wieprzowego, 2, średnie cebule, 3 marchwie, 4 łyżki oleju, 3 pomidory, pół szklanki rodzynek, niepełne 2 łyżki łagodnego curry, łyżka posiekanej zielonej pietruszki, olej, sól.

1. Obraną cebulę drobno posiekać, obraną marchew utrzeć na jarzynowej tarce o grubszych otworach.
2. Rozgrzać olej i przesmażyć rozdrobnione warzywa, po czym dodać mielone mięso i smażyć wszystko razem 4 minuty.
3. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i posiekać jak najdrobniej, dodać do mięsa, wlać ok. pół szklanki wody, opłukane rodzynki. Dusić potrawę 30 minut.
4. Kiedy potrawa jest już gotowa dodać przyprawę curry, po czym jeszcze raz wszystko zagrzać.