Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

28.12.2009
poniedziałek

Dorada pieczona

28 grudnia 2009, poniedziałek,

(4-8 porcji)

4 dorady, pęczek zielonej pietruszki, łyżka siekanego świeżego tymianku lub 4 gałązki rozmarynu, 8 plasterków cytryny, sól, 2 łyżki oliwy z oliwek

1. Oczyścić dorady, pozostawiając głowę (trzeba usunąć skrzela i oczy), posypać je solą i odstawić na godzinę.
2. Do brzuszków ryb włożyć zieloną pietruszkę, po trochu tymianku i po 2 plasterki cytryny.
3. Polać ryby oliwą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180?C. Piec około 20-25 minut, polewając wytwarzającym się sosem. Gdyby sosu było za mało, wlać kilka łyżek wody.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop