Filety z kurczaka z rozmaitościami

Podwójny filet z piersi kurczaka, po pół łyżeczki majeranku i tymianku, mała cukinia, 2 plasterki gotowanej lub tylko wędzonej szynki, 2 plastry ananasa z puszki, 2; pomidory, 4 plasterki mozzarelli, łyżka posiekanej świeżej bazylii. Do smażenia 2 łyżki oleju z pestek winogron, sól, pieprz

1. Filety podzielić na 4 kotlety i lekko zbić tłuczkiem nadając im owalny kształt. Posypać solą, pieprzem, majerankiem i tymiankiem.
2. Doprawione filety obsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju i położyć na żaroodpornym półmisku.
3. Pokrojoną na plasterki cukinię lekko obsmażyć na pozostałym tłuszczu i po zdjęciu z patelni ułożyć na kotletach.
4. Na wierzchu kotletów, na cukinii, ułożyć pokrojone w plasterki pomidory, na nich po pół plasterka ananasa i plasterek mozzarelli.
5. Zapiekać filety z rozmaitościami w piekarniku nagrzanym do 200 st c około 15-20 minut.

Podawać z ryżem na sypko lub kaszką kuskus