Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

27.09.2009
niedziela

Babka znad Dunaju

27 września 2009, niedziela,

7 i pół łyżki masła, 4 jajka, 3/4 szklanki cukru, szklanka mleka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 i pół szklanki mąki, cukier waniliowy.
Do wysmarowania blaszki: łyżka masła
Do wysypania blaszki :2 łyżki posiekanych migdałów

1. Utrzeć masło z dodawanymi po jednym jajkami i po trochu cukrem.
2. Dodać szklankę mleka, mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Wymieszać.
3. Wysmarować blaszkę masłem, wysypać siekanymi migdałami i przelać do niej ciasto.
4. Piec w temperaturze 190 st C do momentu, kiedy wkłuty do ciasta patyczek będzie suchy a wierzch ciasta rumiany.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop