Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

28.06.2009
niedziela

Babka, która zawsze się udaje

28 czerwca 2009, niedziela,

4 jaja, szklanka cukru, łyżka masła, 3 szklanki mąki, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, szklanka kwaśnej śmietany. Do posypania 3 łyżki cukru-pudru

1. Jajka, cukier, masło ubić trzepaczką do piany.
2. Do ubitych jaj dodawać po trochu mąkę, cukier wanilinowy i śmietanę.
3. Wysmarować formę masłem, po czym przelać do niej ciasto.
4. Piec w temperaturze 180 st C około 40 minut.
5. Po upieczeniu posypać ciasto cukrem pudrem.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop