Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

8.06.2009
poniedziałek

Rabarbar zapieczony w piance

8 czerwca 2009, poniedziałek,

70 – 80 dag rabarbaru, łyżeczka startej skórki cytrynowej, łyżeczka cukru waniliowego, ćwierć łyżeczki cynamonu, 10 łyżek cukru, półtorej szklanki pokruszonych herbatników lub kruchych ciastek, 3 łyżki masła, 2 białka

1. Herbatniki lub ciastka wymieszać z rozpuszczonym masłem na masę i rozłożyć ją na dnie żaroodpornego naczynia.
2. Rabarbar obrać, pokroić w centymetrowe kawałki. Ułożyć na herbatnikach, posypać 8 łyżkami cukru, startą skórką cytrynową oraz cukrem wanilinowym.
3. Ubić pianę, pod koniec dodając pozostałe 2 łyżki cukru. Pianą przykryć rabarbar.
4. Zapiekać potrawę 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 st. C.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop