Szaszłyki z kurzych wątróbek

40 dag wątróbek kurzych, 15 dag cienko krojonego boczku wędzonego, 4 jak najmniejsze cebule, 4 łyżki oleju, sól, pieprz, 2 łyżki sosu sojowego. 

1. Umyte wątróbki dokładnie odsączyć na durszlaku, pokroić na kawałki.
2. Cebule obrać, pokroić w ósemki i następnie każdą w poprzek na pół.
3. Plasterki boczku podzielić na kwadratowe kawałki.
4. Na szpadki do szaszłyków nadziewać na przemian kawałki wątróbki, cebuli i boczku.
5. Szaszłyki doprawić solą i pieprzem oraz pokropić sosem sojowym
6. Na patelni rozgrzać olej i smażyć szaszłyki z obu stron na rumiano. Należy uważać, aby szaszłyki nie smażyły się zbyt szybko, aby dobrze się usmażyły.

Podawać szaszłyki gorące, z dodatkiem ryżu lub frytek i surówki lub pikantnej jarzynki.