Krucha niespodzianka z kurczakiem i warzywami

Opakowanie ciasta francuskiego, 4 kurze udka, 2 szklanki rosołu drobiowego z kostki, 30 dag pieczarek, 2 łyżki masła, ząbek czosnku, puszka kolb mini kukurydzy, 3 łyżki śmietany, 2 łyżki mąki, po łyżeczce posiekanego świeżego tymianku i rozmarynu, jajko do posmarowania ciasta, sól, pieprz, tłuszcz do posmarowania formy. 

1. Mięso zalać rosołem i ugotować do miękkości.
2. Ostudzone mięso po usunięciu kości pokroić w kostkę.
3. W garnuszku rozgrzać masło, usmażyć na nim pokrojone w plasterki pieczarki, posypać mąką, po podsmażeniu mąki wlać szklankę wywaru z kurczaka i podgrzewając doprowadzić do wrzenia i zagęszczenia sosu.
4. Do sosu dodać mięso, kukurydzę odsączoną z zalewy, doprawić czosnkiem, tymiankiem i rozmarynem, solą i pieprzem. Ostudzić.
5. Wysmarowaną masłem tortownicę wyłożyć ciastem francuskim w taki sposób, brzegi można było na wierzchu ciasta zlepić. Napełnić ciasto farszem mięsnym i połączyć brzegi ciasta, posmarować wierzch rozmieszanym jajkiem.
6. Wstawić potrawę do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180 st C około 30 minut. Kiedy się zrumieni jest gotowe.