Makaronowy omlet

Pół paczki (25 dag) najcieńszego makaronu (rosołowego), 4 jaja, 2 płaskie łyżki mąki, szklanka mleka, sól, pieprz, 2 łyżki siekanej zielonej pietruszki lub szczypiorku, szklanka pokrojonej w kostkę wędliny: szynki, kiełbasy, parówek, łyżka masła. 

1. Makaron ugotować i odcedzić.
2. Wymieszać jaja, mąkę i mleko, dodać sól, pieprz i zieloną pietruszkę, na koniec makaron, wymieszać.
3. Na patelni rozgrzać pół łyżki masła, rozłożyć połowę masy makaronowej i smażyć omlet, aż spód się zrumieni a wierzch zetnie.
4. Na połowie omletowego placka ułożyć pól szklanki krojonej wędliny, złożyć omlet na połowę i jeszcze chwilę podgrzewać. Tak samo postąpić z drugim omletem. Kiedy są gotowe podzielić każdy na dwie porcje.