Zapiekane niedzielne kiełbaski

1 kg małych pomidorów koktajlowych lub średnich, pokrojonych na ćwiartki, 2 liście laurowe, pół łyżeczki pokrojonych listków (?igiełek?) rozmarynu, pół łyżeczki posiekanych listków świeżego tymianku, 2 ząbki czosnku, łyżka octu balsamicznego, 3 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz. Około 1 kg cienkich kiełbasek na przykład frankfurterek. 

1. Nagrzać piekarnik do temperatury 180st C.
2. W szerokim naczyniu żaroodpornym rozłożyć warstwę pomidorków lub pokrojonych większych pomidorów posypać przygotowanymi ziołami, skropić octem balsamicznym i oliwą, posypać posiekanym lub przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Na pomidorach ułożyć kiełbaski.
3. Piec potrawę 30 minut, po czym odwrócić kiełbaski i piec dalsze 15 minut.
Podawać z ryżem lub świeżym pieczywem.