Rukola na pierwsze danie
2 krążki sera camembert, 2 łyżki tartej bułki, jajko, 4 łyżki oliwy z oliwek, pół opakowania rukoli, łyżka rodzynek lub orzeszków piniowych, 4 połówki brzoskwiń z puszki, sos winegret (2 łyżki octu balsamicznego, 5 łyżek oleju z pestek winogron, pół łyżeczki miodu, ząbek czosnku, szczypta soli pieprzu, pół łyżeczki musztardy).
1. Przygotować sos winegret: wszystkie składniki umieścić w zakręcanym słoiku i dobrze wyfiksować potrząsając.
2. Ułożyć rukolę na czterech talerzykach, posypać rodzynkami lub podpieczonymi na suchej patelni orzeszkami piniowymi oraz pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami. Polać sosem winegret
3. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, krążki camemberta poprzekrawać poziomo na połowy, panierować w rozbitym jajku i tartej bułce, smażyć na rumiano z obu stron. Usmażony ser układać na porcjach rukoli.