Mazurek ?tutti frutti?

10 dag błyskawicznych płatków owsianych, 5 dag suszonych śliwek, 10 dag suszonych moreli, 5 dag ziaren sezamu, 15 dag migdałów tzw. ?słupków?, 5 dag rodzynek, 10 dag orzechów włoskich, pół kostki masła (10 dag), 6 łyżek miodu gryczanego, 3/4 szklanki śmietanki kremówki, sok z całej pomarańczy. Do posmarowania wierzchu: 4-5 łyżek dżemu pomarańczowego z gorzkich pomarańczy. 

1. Umyte i osuszone śliwki i morele pokroić w paski.
2. Wymieszać orzechy, migdały, rodzynki, śliwki i morele z sezamem i płatkami.
3. W garnku rozgrzać masło, miód, śmietankę oraz sok z pomarańczy oraz wszystkie bakalie z płatkami i sezamem. Zagotować i na małym ogniu, mieszając gotować około 3 minut.
4. Blaszke o wymiarach 25x 40 cm wyłożyć papierem do wypieków. Rozsmarować równą warstwą masę.
5. Ppiec 20minut w piekarniku nagrzanym do 180 st C.
6. Upieczony, jeszcze gorący mazurek posmarować dżemem pomarańczowym.