Wątróbka po włosku

40 dag wątróbki drobiowej (najlepiej z kurczaków), 2 średnie cebule, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki oliwy, łyżka masła, 4 duże mięsiste pomidory, 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki, sól, pieprz. 

1. Wątróbkę umyć, osuszyć w papierowej kuchennej ściereczce, pokroić na mniejsze cząstki.
2. Posiekać drobno cebulę.
3. Rozgrzać na patelni masło i oliwę, dodać cebulę. Kiedy się zeszkli, dodać wątróbkę. Smażyć mieszając aż wątróbka sie usmaży, doprawić solą i pieprzem. Zdjąć wątróbkę z patelni i ustawić w ciepłym miejscu.
4. Czosnek posiekać jak najdrobniej
5. Na pozostałym na patelni tłuszczu ułożyć pokrojone w plastry pomidory, smażyć z każdej strony minutę, po czym posypać posiekanym czosnkiem. Na warstwie pomidorów ułożyć wątróbkę z cebulą i jeszcze chwilę razem smażyć.

Podawać potrawę posypaną siekaną zieloną pietruszką.