Krem czosnkowy

2 szklanki mleka, 2 szklanki wody, 3 bardzo duże ząbki czosnku, łyżka masła, łyżka mąki, 2 jaja, sok cytrynowy do smaku. 

1. W garnku wymieszać mleko z wodą, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Podgrzewać.
2. Wymieszać masło z mąką (najłatwiej można to zrobić rozpuszczając masło w kuchence mikrofalowej i płynne połączyć z mąką) i ubijając trzepaczką do piany lub tzw. rózgą połączyć z wrzącą zupą.
3. Żółtka połączyć z kilkoma kroplami soku cytrynowego i w ten sam sposób wymieszać z zupą, najpierw wlewając jej odrobinę, potem kilka łyżek gorącej zupy i wciąż ubijając.
4. Na koniec w ten sam sposób co żółtka połączyć z zupą białka. Zupa powinna być bardzo ?gładka? i delikatna.