Pyszne i proste ciasto cukiniowe
2 i pół szklanki startej na tarce jarzynowej cukinii,2 szklanki mąki, szklanka cukru, pół szklanki oleju lub oliwy z oliwek, łyżeczka cynamonu, cukier waniliowy, łyżeczka proszku do pieczenia, garść rodzynek.
Do wysmarowania tortownicy (ok.28-30 cm średnicy): łyżka masła. Do jej wysypania: 2 łyżki tartej bułki.
1. Wymieszać wszystkie składniki, przełożyć do wysmarowanej tortownicy i piec około 50minut w temperaturze 180 st C.
Komentarze
Panie Piotrze,
Czy w przepisie na ciasto cukiniowe w składnikach nie brakuje przypadkiem jajek? Najpierw ciasto zrobiłam dokładnie według Pana przepisu ale ponieważ masa wydała mi się zbyt gęsta, dodałam jeszcze trzy jajka… Wyszedł zakalec. Bardzo proszę o w miarę możliwości szybką odpowiedź, no bo kiedy piec ciasto cukiniowe, jak nie w cukiniowym sezonie.
Serdecznie pozdrawiam!
Małgosia Małgosia
Panie Piotrze,
Czy w przepisie na ciasto cukiniowe w składnikach nie brakuje przypadkiem jajek? Najpierw ciasto zrobiłam dokładnie według Pana przepisu ale ponieważ masa wydała mi się zbyt gęsta, dodałam jeszcze trzy jajka? Wyszedł zakalec. Bardzo proszę o w miarę możliwości szybką odpowiedź, no bo kiedy piec ciasto cukiniowe, jak nie w cukiniowym sezonie.
Serdecznie pozdrawiam!
Małgosia
Pani Małgosiu, przepraszam za zamieszanie wynikające z mojej nieudolności komputerowej. Przepis jest podany dokladnie jak należy. Barbara robi to ciasto bez jajek i wychodzi zawsze bardzo smacznie. Powodzenia i smacznego.
Serdecznie dziękuję Panu za błyskawiczną odpowiedź i przepraszam za moje niedowiarstwo. Bardzo często korzystam z Państwa przepisów i muszę dodać, że moja kuchnia byłaby znacznie uboższa, gdyby nie one. Od stycznia ja i mój narzeczony z mięs jemy tylko ryby i od tej pory paleta dań bardzo się skurczyła. Przepisy na dania rybne,z wyjątkiem tych zwyczajnie panierowanych, (jak tak patrzę do mojego zeszytu z przepisami)niemal wszystkie są autorstwa Pana Piotra Adamczewskiego. Dodam jeszcze tylko to, że słucham we wtorki ciekawej audycji Kuchnie świata i jeszcze to, że za chwilę właśnie wkładam do piekarnika mintaja zapiekanego z żółtym serem 🙂
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam,
Małgosia
Cieszę się bardzo, że moja praca przydaje się. Życzę sukcesów także i w kuchni. Smacznego życia!
Witam. Barszcz robiłam na wigilię. Potwierdzam jest pyszny i polecam gorąco. Smakowały również wszystkim pierożki wg.Państwa przepisu na ciasto drożdżowe. Bardzo prosty , ale jednocześnie wykwintny jest też indyk z wiśniami.Co prawda pieczeń w chlebie chyba do końca mi nie wyszła , (twarda skórka chleba), ale i tak jestem zadowolona że trafiłam na Państwa stronę.Życzę wszystkiego dobrego w 2012 roku i wielu fantastycznych przepisów z korzyścią dla odwiedzających stronę.Pozdrawiam, Bożena
Dziękujemy za życzenia i też życzymy sukcesów: w kuchni, za stołem i we wszystkich innych aspektach życia. Smacznego!
barszcz wigilijny wspomagany torebkowym wytworem? To ma być pyszne? A fee
Nie prościej, smaczniej, zdrowiej i tradycyjniej zakisić buraki, ugotować bulion warzywny, dodać zakwas, dodać bulionu z ugotowanych grzybków i gotowe.
To dla spieszących się. I zupełnie dobry przepis. Ja lubię w kuchni siedziweć długo ale moja żona – nie. I dla takich właśnie gotujacych jest przepis.