Pstrągi zapiekane

4 nieduże (?jednoosobowe?) pstrągi, 2 szklanki mleka, 2 łyżki tartej bułki, kopiasta łyżka startego parmezanu lub innego ostrego żółtego sera, skórka otarta z cytryny, ząbek czosnku, łyżka odsączonej z zalewy kaparów, szczypta oregano, sól, pieprz. Do wysmarowania formy: łyżka oliwy lub oleju. 

1. Ryby oczyścić, poodcinać płetwy, posolić wewnątrz i z zewnątrz, ułożyć w wysmarowanej oliwą formie. (Forma nie powinna być zbyt duża, bule można w niej było ułożyć obok siebie ryby).
2. Wymieszać w naczyniu tartą bułkę, starty ser, szklankę mleka, startą z cytryny skórkę, kapary przeciśnięty przez praskę czosnek i szczyptę oregano.
3. Sosem zalać ryby w naczyniu i 15 minut piec w nagrzanym do 250 st C piekarniku, po czym wlać pozostałe mleko, zwiększyć temperaturę do 170 st C i piec rybę aż będzie miękka, czyli jeszcze około 15-20 minut.