Cielęca wątróbka z czosnkiem

50 dag cielęcej wątróbki, 3 łyżki mąki, 3 łyżki oleju lub oliwy, 2 duże cebule, 4 ząbki czosnku, 2 łyżki przecieru pomidorowego, według smaku przyprawy warzywnej, takiej jak vegeta. 

1. Wątróbkę pokroić na cienkie plasterki, obtoczyć w mące.
2. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć wątróbkę krótko z obu stron, dodać pokrojoną na bardzo drobne piórka cebulę i chwilę razem smażyć, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
3. Dodać przecier pomidorowy i doprawić do smaku przyprawą warzywną, jeśli ktoś lubi łagodne smaki – można dodać odrobinę cukru, jeśli ostre – odrobinę ostrej sproszkowanej papryki. Dusić chwilę wszystko razem.