Ciastka serowe z dżemem

Na ciasto: 25 dag białego półtłustego sera, 25 dag masła, półtorej szklanki mąki.
Do nadziewania ciastek:4-6 łyżek gęstego dżemu.
Do posmarowania blachy: łyżka masła.
Do posypania ciastek 2 kopiaste łyżki cukru pudru. 

1. Ser przetrzeć przez sito lub dokładnie rozdrobnić widelcem.
2. Mąkę przesiekać z masłem, dodać rozdrobniony lub przetarty ser i zarobić ciasto.
3. Owinięte w plastikowy woreczek ciasto włożyć na 12 godzin do lodówki.
4. Wyjęte z lodówki ciasto rozwałkować, wycinać szklanką krążki, na środku układać odrobinę dżemu, po czym zlepiać krążki jak pierogi.
5. Piec ciasta z nagrzanym piekarniku (180 st C) aż się zrumienią. Gorące posypać przez sitko cukrem pudrem.