Łosoś z bitą śmietaną
(4 porcje)
4 plastry wędzonego łososia, łyżka tartego chrzanu (może być ze słoiczka), pół szklanki śmietany 22-proc..
1. Śmietanę dobrze schłodzić w lodówce, po wyjęciu ubić trzepaczką do piany, mikserem ręcznym lub po prostu ?podbijając? widelcem. Do śmietany dodać chrzan, wymieszać.
2. Każdy plaster łososia smarować bitą śmietaną i składać na pół.
Wędzony łosoś to istna skarbnica kwasów omega 3, dobrego rybiego tłuszczu a przy tym ten smak?
Dodatek ubitej śmietany z dodatkiem chrzanu nadaje łososiowi wyjątkowy smak.
Komentarze
panie Piotrze!
gdzie te przepisy na chłodniki?powiedział Pan przed chwilką w tok.fm ,ze jest ich kilkadziesiąt a ja tu nie widzę nic poza jednym ,nie widzę !Pozdraiwam Pana i Małzonkę .Matylda Lempel-Chareza
Proszę wpisać w okienko z prawej strony u góry słowo „chłodnik” i kliknąć „szukaj”. I sezam się otworzy. Powodzenia.
Na wszelki wypadek zrobiłem próbę i obejrzałem te przepisy. Są! Tylko po kilka na stronie. Należy więc po każdym obejrzeniu strony klikać na dole otwarcie kolejnych. Powodzenia.
Chłodnik pycha. Nawet mój syn który nie lubi pomidorów (4 lata) zjadł cały talerz 🙂