Naleśniki z farszem z kiełbasy i pieczarek

Na ciasto: pół szklanki mąki, pół szklanki mleka i pół szklanki gazowanej wody mineralnej, jajko, szczypta soli. Do smażenia: kilka kropli oleju.
Na farsz: duża cebula, 20 dag pieczarek, 20 dag kiełbasy, 3 łyżki oliwy lub oleju, sól, pieprz, pół szklanki startego żółtego sera, 2 łyżki masła.

1. Wymieszać dokładnie składniki ciasta naleśnikowego. Usmażyć cienkie naleśniki. Powinno być ich 10.
2. Posiekać drobno cebulę, pokroić w paski pieczarki a kiełbasę w kostkę.
3. Rozgrzać olej, podsmażyć najpierw cebulę, a kiedy się zeszkli, dodać pieczarki i kiełbasę. Chwilę razem smażyć, doprawiając pieprzem i solą.
4. Nakładać po trochu farszu na naleśniki, zwijać je w rulon. Układać na żaroodpornym półmisku, polać lekko stopionym masłem, posypać startym serem i zapiekać w piekarniku do momentu, aż ser się stopi i zacznie przyrumieniać.