Kotlety z pangi

? kg filetów z pangi, cebula, czerstwa kajzerka, jajko, łyżka oliwy lub oleju, sól, pieprz.
Do smażenia: 2 łyżki mąki, ? szklanki oleju.

1. Filety rozmrozić.
2. Bułkę namoczyć, odcisnąć.
3. Cebulę posiekać podsmażyć na łyżce oleju lub oliwy.
4. Rybę, czerstwą bułkę i cebulę zemleć w maszynce do mięsa.
5. Do masy rybnej dodać jajko, sól i pieprz, dokładnie wyrobić.
6. Z masy formować niewielkie owalne kotleciki, każdy obtaczać w mące z każdej strony.
7. Rozgrzać na patelni olej, smażyć kotlety z obu stron na ciemnozłoto.

Panga zrobiła ostatnio na naszym rynku wielką karierę. Jest bardzo smaczną rybą, bez ości, dostępną w większości sklepów, w dodatku niedrogą. Można z niej przyrządzać większość z potraw, jakie zazwyczaj przygotowuje się z innych rodzajów ryb.