Zielone bułeczki

30 dag mąki pszennej, 30 dag mąki pszennej razowej,
5 dag drożdży, 5 dag masła, 1 szklanka mleka, 1 jajko,
1 łyżeczka cukru, 1 pęczek szczypiorku (mrożonego), natka pietruszki (mrożonej), 1/2 łyżeczki soli

Drożdże i cukier rozpuścić w mleku i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po 20 minutach dodać mąkę, jajko, sól i stopione masło. Wyrabiać ciasto, aż zacznie odstawać od rąk i wówczas znów odstawić w ciepłe miejsce. Gdy dobrze wyrośnie, wmieszać do niego posiekaną natkę i szczypiorek (mrożone zachowują swój smak). Uformować okrągłe bułeczki, ułożyć na posypanej mąką blasze i poczekać, aż wyrosną. Piec 25 minut w temperaturze 150o C.