Tort Mocca uproszczony

1/4 kg kupnych bezów lub 3 bezowe krążki tortowe, kostka masła ,mocna kawa z 3 kopiastych łyżeczek kawy instant i 2 łyżek gorącej wody, 6 łyżek cukru, 3 jajka, mały kieliszek mocnego alkoholu.
1. Rozetrzeć dokładnie masło „na śmietanę”, najlepiej oczywiście mikserem.
2. Trzepaczką do piany lub mikserem dokładnie ubić jajka z cukrem – powinny konsystencją przypominać raczej pianę niż kogel-mogel. Przy ubijaniu ręcznym trwa to ok. 1/2 godz.
3. Do utartego masła dodawać po kilka łyżek ubitych z cukrem jajek i starannie mieszać.
4. Do połączonej masy dodawać po trochu kawę, mieszając. Na koniec dodać alkohol i dokładnie wymieszać krem.
5. Tortownicę wyłożyć folią aluminiową. Ułożyć na dnie bezy lub krążek bezowy, następnie warstwę kremu, potem znów bezy lub krążek i znów krem.
Posmarować wierzch kremem i ładnie wygładzić, przybrać według gustu i ochłodzić tort.