Terina z łososia z małżami i kawiorem

20 dag świeżego łososia, 20 dag łososia wędzonego, 20 dag łososia marynowanego, 1 mała puszka czarnego kawioru, 1 puszka krewetek koktajlowych, 1 puszka małży w sosie własnym, 1 jajko, 5 jaj przepiórczych, oliwa z oliwek extra vergine, musztarda z Dijon, ocet balsamico, bazylia, mięta, melisa, oregano, kolorowy pieprz, 1 mały kieliszek koniaku, sól, 1 mała czerwona cebula, 2–3 dag koziego serka, miód, gałązki kopru

Zmiksować świeżego i wędzonego łososia, krewetki, surowe jajko i kozi serek. Dodać po szczypcie pieprzu i soli i trochę koniaku. Wyłożyć foremkę aluminiową plastrami marynowanego łososia. Ułożyć na nim wyrobioną na gładko masę, przykryć plastrem łososia i ozdobić listkami bazylii. Włożyć do rękawa foliowego i piec w kąpieli wodnej pół godziny. W tym czasie przygotować sos: wymieszać kilka łyżek musztardy z oliwą, dodać ocet balsamiczny, pieprz i sól do smaku oraz łyżkę miodu. Teraz dołożyć po odrobinie ziół i drobno posiekaną cebulę. Po zdjęciu rękawa terinę ostudzić, pokroić w plastry, ozdobić ugotowanymi jajkami przepiórek, małżami i krewetkami oraz zielonymi gałązkami kopru. Całość z wierzchu posypać czarnym kawiorem.