Sezamowa rolada jajeczna
2 jaja, 1 łyżka sosu sojowego, 1 łyżka ziaren sezamowych, 1 łyżka oleju sezamowego, sól, pieprz
na nadzienie: 4 łyżki serka twarogowego z czosnkiem, 1 łyżka oleju słonecznikowego, posiekana rzeżucha, koper lub inne ziółko
Jaja rozbić z sosem sojowym i ziarnami sezamowymi, lekko posolić i posypać pieprzem. Tortownicę posmarować olejem sezamowym, wylać na nią jaja i upiec w piekarniku 180o C. Ostudzić. Ser połączyć z olejem i siekanymi ziołami. Rozsmarować cienką warstwą na jajecznym placku, zwinąć w rulon, owinąć folią spożywczą i włożyć na kilka godzin do lodówki. Podawać po zupełnym ostudzeniu, pokrojone w centymetrowe plastry.