Placki ziemniaczane z niespodzianką

(4 porcje)
Placki przygotowane według przepisu podanego wyżej.
Na nadzienie: szklanka jakiegokolwiek pokrojonego, gotowanego lub pieczonego mięsa, cebula, ząbek czosnku, 3 łyżki oliwy lub oleju, 2 łyżki przecieru pomidorowego, szczypta ostrej papryki, sól, łyżeczka cukru.
1. Usmażyć dla każdego po jednym dużym placku na całej patelni.
2. Na łyżce oleju poddusić ząbek czosnku, drobno posiekaną cebulę, mięso, przecier pomidorowy, ostrą i słodką paprykę, spróbować czy smaczne, ewentualnie dodać jeszcze przypraw, wymieszać.
3. Wypełnić placki nadzieniem, złożyć na pół, chwilę raz jeszcze wszystko razem zagrzewać na patelni.
Taki jeden solidnie nadziany placek to pełnowartościowe danie obiadowe.