Pasta z wątróbek kurzych na przekąskę

(6 porcji)
1/2 kg wątróbek, 2 cebule, 3 jajka na twardo,3 łyżki oleju, sól, pieprz.
1. Posiekane drobno cebule usmażyć na złoto na oleju.
2. Cebulę przełożyć na talerz, a w pozostałym na patelni tłuszczu smażyć ok. 10 min. umytą i starannie odsączoną wątróbkę.
3. Jajka ugotować na twardo.
4. Usmażone wątróbki, cebulę i jajka na twardo zemleć przez maszynkę lub posiekać. Pastę wymieszać z pozostałym na patelni tłuszczem, dodać sól i pieprz. Można po prostu włożyć wszystko razem do kielicha malaksera i włączyć na 3 – 4 sekundy.
4. Gotową pastę włożyć do salaterki i wstawić do lodówki na 2 godz.
Pasta jest doskonałym dodatkiem do chleba doskonale zastępującym pasztet.