Nadziewane ricottą kotlety z kurczaka

(4 porcje)

2 podwójne niezbyt duże filety z piersi kurczaka, 4 łyżki gotowego sosu pesto, 10 dag ricotty, sól, pieprz, 2 łyżki oliwy

Podwójne filety podzielić na połówki i w każdej zrobić nacięcie, tak zwaną kieszonkę. Wymieszać ricottę z pesto, doprawić w razie potrzeby solą
i pieprzem. Nałożyć w kieszonki farsz serowy i spiąć wykałaczką. Kotlety posmarować po wierzchu oliwą i lekko posypać solą. Ułożyć w wysmarowanym oliwą płytkim naczyniu żaroodpornym. Wstawić do nagrzanego do 190? C piekarnika i po 15 minutach włączyć górne pieczenie lub termoobieg. Kiedy po mniej więcej 6–7 minutach kotlety się z jednej strony zrumienią, przewrócić je i zrumienić z drugiej strony. Podawać z grzankami
z bułki i pomidorami z bazylią lub szczypiorkiem.