Miseczki z kiełbasy z pieczarkami

(10 porcji)
50 dag szerokiej kiełbasy (najlepiej szynkowej), 40 dag pieczarek, szklanka startego żółtego sera, duża cebula, 3 łyżki oleju, sól, pieprz, łyżka masła lub margaryny.
1. Kiełbasę , koniecznie ze skórą, pokroić na plastry grubości 1/2 cm.
2. Każdy plaster rzucać na rozgrzany na patelni olej i z jednej strony smażyć do momentu, gdy kiełbasa wybrzuszy się tworząc miseczkę. Usmażone miseczki przekładać na żaroodporny półmisek.
3. Na tej samej patelni przyrumienić na maśle lub margarynie drobno pokrojoną cebulę wraz z pokrojonymi w plasterki pieczarkami ,dodać sól i pieprz.
4. Do każdej miseczki nałożyć po jednej łyżce usmażonych pieczarek i posypać startym żółtym serem.
5. Zapiekać w piekarniku około 20 minut, do momentu rozpuszczenia się sera.
Podawać z zieloną sałatą i pieczywem.