Kaczka faszerowana wieprzowiną z grzybkami

1 kaczka, 25 dag mielonej wieprzowiny, 4 suszone grzybki,
2 łyżki oliwy, 3 łyżki sosu sojowego, 2 cebule, 4 ząbki czosnku, 2 jaja, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, sól

Kaczkę umyć i osączyć. Sos sojowy zmieszać z solą i natrzeć nim ptaka z zewnątrz i od wewnątrz. Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć na oliwie, dodać pokrojone w paski (uprzednio namoczone) grzyby, czosnek wyciśnięty w prasce i mięso wieprzowe. Smażyć, aż mięso „złapie” kolor. Odstawić z ognia, wbić jaja, dodać sos sojowy i paprykę (może być inna ostra przyprawa, np. cayenne). Nadziać kaczkę farszem, zaszyć i piec w piekarniku, aż zmięknie i się zarumieni.