Gorąca owocowa sałatka dla dorosłych

(6 porcji)

1 duża pomarańcza, 1 papaja, 1 mango, 1 karambola, 1 banan, sok z 1/2 pomarańczy, 6 łyżek dowolnego likieru

Pomarańczę obrać, powykrawać nożem cząstki. Papaję przekroić na pół, usunąć ziarna, miąższ pokroić w grubą kostkę. Mango przekroić i usunąć pestkę, wbijając w nią nóż i lekko przekręcając. Nie obierając owocu ze skórki, poprzekrawać miąższ w kratkę, wypchnąć na drugą stronę, po czym poodcinać kostki nożem. Banana pokroić w plasterki, karambolę, której się nie obiera, pokroić ostrym nożem w plasterki. Przygotować 6 arkusików folii aluminiowej, na każdym układać porcje wszystkich owoców, na wierzchu położyć plasterek karamboli, polać całość sokiem pomarańczowym
i likierem, zawinąć folię i piec w piekarniku przez około 10–15 minut
w temperaturze 170? C.