Ciasto kokosowe

2 szklanki mąki, 1 1/2 szklanki cukru, 4 jajka, kostka masła lub margaryny, 1 1/2 szklanki wiórków kokosowych, olejek rumowy, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, łyżka masła lub margaryny do wysmarowania blachy, łyżka tartej bułki.
1. Utrzeć żółtka z cukrem na puszystą masę.
2. Do utartych żółtek dodać rozpuszczoną i ostudzoną margarynę, przesianą mąkę, proszek, olejek i wszystko dobrze wymieszać mikserem.
3. Ubite na pianę białka i szklankę wiórków dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.
4. Podłużną blachę wysmarować tłuszczem, posypać bułką i wlać ciasto.
5. Piec w gorącym piekarniku ok. 45 min., sprawdzić patyczkiem, gdy będzie suchy – ciasto gotowe. Pod koniec pieczenia posypać ciasto na wierzchu resztą wiórków kokosowych.