Chleb naan

1/2 kg mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1 łyżeczka soli, 1 jajko,
1 łyżka masła, 125 ml jogurtu, 1/4 l mleka

Przesiać mąkę i zmieszać z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną i solą. Dodać roztrzepane jajko, łyżkę stopionego masła, jogurt i (stopniowo dolewane) mleko. Wymieszać. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 2 godziny. Wyrabiać na pełnej mąki stolnicy, aż powstanie gładkie ciasto. Rozdzielić na 8 kawałków i rozwałkować na dość grube owalne placki o długości 15 centymetrów. Zwilżyć wodą i układać mokrą stroną na natłuszczonej blasze. Posmarować stopionym masłem i piec 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 200o C na złotobrązowy kolor.