Chili meksykańskie z koniny

1 kg karkówki końskiej, 3 cebule, 6 ząbków czosnku, 4 łyżki przecieru pomidorowego, 2 szklanki bulionu, 40 dag czarnej fasoli, sól, pieprz, chili, kminek, oregano, oliwa

Mięso umyć i zmielić, stosując największe oczka w maszynce. Pokrojoną drobno cebulę zarumienić na oliwie. Dodać koninę i smażyć 5 minut. Rozetrzeć czosnek z solą i dodać do smażonego mięsa. Wszystko z patelni przełożyć do rondla, dodać przecier pomidorowy i przyprawy do smaku. Dusić pod pokrywką. Dolać bulion i gotować, aż potrawa zgęstnieje. Czarną fasolę, moczoną 10 godzin w zimnej wodzie, posolić i gotować, aż zmięknie. Dodać do mięsa i wymieszać. Wstawić na kwadrans do gorącego (180? C) piekarnika.