Zupa jarzynowa z mrożonki

paczka gotowej mrożonej mieszanki warzywnej na zupę jarzynową, łyżka masła, szklanka rosołu wołowego lub drobiowego z kostki, 2 średnie ziemniaki, ? szklanki mleka, sól i pieprz do smaku, łyżka siekanego koperku lub zielonej pietruszki
1. Rozgrzej w garnku masło, wsyp mrożone warzywa i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki. Podsmażaj do momentu, kiedy warzywa się rozmrożą i zaczną lekko rumienić.
2. Do podsmażonych warzyw dolej rosół i gotuj 10 minut, pod koniec doprawiając solą i pieprzem.
3. Do doprawionej zupy wlej mleko i jeszcze raz zagotuj. Posyp siekanym koprem lub pietruszką.

Zupy wyjdzie więcej niż jeden talerz, może więc pozostać w lodówce na następny dzień. Odgrzana i posypana startym serem będzie miała zupełnie inny smak.