Polędwiczki z sosem ziołowym

2 polędwiczki wieprzowe, 2 łyżki oleju, 2 łyżki posiekanych dowolnych ziół, 3/4 szklanki rosołu z kostki, 20 dag ziołowego twarożku (gotowego), 2 ząbki czosnku, po szczypcie startej gałki muszkatołowej, soli i pieprzu, pietruszka, kolendra, tymianek szałwia, oregano, majeranek, szczypiorek, do smaku sok z cytryny.

1. Polędwiczki posypać pieprzem i solą, obsmażyć na rozgrzanym oleju, po czym zmniejszyć ogień i dosmażać pod przykrywką 15 minut. Zdjąć mięso z patelni i przechowywać w cieple.
2. Wlać na patelnię rosół, dodać serek ziołowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić sokiem cytrynowym i ziołami.
3. Pokroić polędwiczki na plastry, włożyć do sosu i wszystko razem zagrzać.