Mielone niemal bez mięsa
40 dag mielonego mięsa z indyka, 3 ugotowane spore ziemniaki, duża marchew, 2 łyżki oleju, jajko, tartej bułki tyle, ile ?zabierze? masa, cząber, sól, pieprz
Do smażenia: 4 łyżki oleju, tarta bułka
1. Ziemniaki dokładnie potłuc, przepuścić przez praskę lub zemleć w maszynce.
2. Marchew zetrzeć na drobnej tarce, wrzucić na rozgrzany olej i podsmażyć, aż stanie się miękka.
3. Wymieszać mięso z jajkiem, ziemniakami, marchwią, doprawić cząbrem, sola pieprzem oraz wyrabiając masę dodawać tartą bułkę, aby masa stała się dostatecznie zwarta.
4. Formowa z masy owalne kotlety, panierować je w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju, z obu stron na rumiano.
Komentarze
Fajnie że podajecie PDF do sciagniecia przepisu. Dziekujemy! 🙂 Fajnie wypadliscie w PR1.
Dziękujemy za miłe słowa i życzymy smakowitych sukcesów. Także z naszymi przepisami.