Zupa z serowymi ravioli
Pół opakowania mrożonej marchewki z groszkiem, szklanka mrożonej zielonej fasolki, 3/4 szklanki mrożonej brukselki, łyżeczka masła, 6 szklanek bulionu warzywnego (może być z kostki), sól, pieprz, opakowanie ravioli z serem, grubszy plasterek wędzonego boczku, mała cebula, 2 łyżki siekanego szczypiorku
1. W garnku rozpuścić masło, dodać wszystkie mrożone warzywa i lekko je podsmażyć. Wlać 5 szklanek bulionu warzywnego i chwile gotować. Warzywa powinny być ugotowane ale nie rozgotowane a jędrne. Doprawić zupę solą, pieprzem i gałką muszkatołową, wrzucić ravioli i ugotować.
2, Pokrojony w drobniutką kostkę boczek stopić na suchej patelni, dodać drobno posiekaną cebulę i smażyć razem powoli około 5 minut.
3. Zupę nalewać do talerzy, posypywać boczkiem z cebulką i siekanym szczypiorkiem.