Ryba pieczona na ostro
8 kostek dowolnej białej ryby morskiej, 2 łyżki dobrej, ostrej musztardy, 2 łyżki tartej bułki, jajko, sól, 2 łyżki posiekanego świeżego tymianku i majeranku wymieszanego w proporcji pól na pól (jeśli używamy suszonych należy wziąć połowę),
Na sos: 4 łyżki majonezu light, łyżeczka ostrej przyprawy curry
Duży pomidor, połówka cytryny
1. Lekko rozmrozić kostki rybne.
2. Wymieszać jajko z tartą bułką, siekanym ziołami oraz musztardą. Posmarować tą mieszanką kostki rybne.
3. Na posmarowanym olejem żaroodpornym półmisku ułożyć doprawione kostki rybne.
4. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 st C. Piec w nim ryby około 20 minut.
5. Majonez wymieszać z przyprawą curry i podać osobno jako dodatek do ryby. Osobno podać pokrojony pomidor i cienkie plasterki cytryny.